Integriteit en vertrouwenspersoon

Integriteit en vertrouwenspersoon

Integriteitscode

We vinden het erg belangrijk om eerlijk en betrouwbaar te werken, vooral omdat we werken met kwetsbare mensen. Daarom hebben we als Voedselbank een aantal regels opgesteld om de integriteit van ons werk te bewaken. We letten extra op ongewenst gedrag van onze vrijwilligers. Bij aanstelling krijgen alle vrijwilligers de folder “Zo zijn onze manieren” persoonlijk uitgereikt.

Vertrouwenspersoon

Als vrijwilliger bij de Voedselbank kun je te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie of geweld. Je kunt dan altijd naar je coördinator of een bestuurslid gaan. Maar als je liever anoniem of vertrouwelijk met iemand anders wilt praten, is er een vertrouwenspersoon beschikbaar. Alle vrijwilligers kunnen hier gebruik van maken. Het telefoonnummer en e-mailadres van de vertrouwenspersoon vind je in de folder “Zo zijn onze manieren” of hier op deze website.

De vertrouwenspersoon luistert naar je en geeft advies. Er wordt niets gedeeld met anderen, tenzij jij daar toestemming voor geeft. Samen met de vertrouwenspersoon kijk je wat er nodig is, zodat je weer veilig en met plezier kunt werken. Jij bepaalt zelf hoe het proces verloopt, en de vertrouwenspersoon helpt je daarbij. De vertrouwenspersoon is er ook voor andere problemen, zoals (vermoedens van) diefstal, fraude of oneerlijke verdeling van voedsel. Aarzel niet om contact op te nemen als dat nodig is.