Vrijwilliger worden

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank?
Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Niemand wordt betaald; ook bestuur niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

Bij onze voedselbank zijn ruim 115 vrijwilligers actief. Er is een grote diversiteit in functies: voorraadbeheerders, pakket-samensteller, chauffeurs, bedrijfsleider, voedselverzamelaar, coördinatoren, sociaal-financieel adviseurs enzovoort. Voor meer informatie zie onze vacatures op de website.

Vrijwilligerswerk bij onze voedselbank is niet vrijblijvend. Er zijn momenteel in Delft e.o. al meer dan 320 huishoudens die voor hun wekelijkse levensonderhoud afhankelijk zijn van de voedselbank en dus op ons rekenen. Dat schept verplichtingen.

Wil je ook helpen? Klik hier voor het overzicht met vacatures.

Voedselbanken en dus ook wij werken alleen met onbetaalde vrijwilligers.

Soms kan dat. We hebben niet altijd voldoende tijd en mensen voor de begeleiding dus het komt niet vaak voor.

 Ja je krijgt een vrijwilligersovereenkomst zodat duidelijk is wat je komt doen, maar ook omdat je dan verzekerd bent tijdens je vrijwilligerswerk

Al onze vacatures staan op onze website. Kijk vooral regelmatig op de website want er ontstaan af en toe vacatures.