Voedsel geven

Voedselbanken kopen geen voedsel maar zamelen voedseloverschotten in. Voedsel dat anders wordt vernietigd. Door voedseldonaties helpen we nu zo’n 5% van de huishoudens die in armoede leven. Momenteel helpen we alleen de mensen die het ’t aller hardst nodig hebben.

Creatief voedsel verzamelen

Gelukkig zijn er heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die ons helpen. De Groente en Fruit Brigade in Poeldijk levert elke week duizenden kilo’s aan verse groenten en fruit aan alle voedselbanken in het hele land. Onze voedselbank mag bij vrijwel alle filialen van supermarkten in de omgeving producten ophalen. We ontvangen via de supermarkten verse groenten, zuivel en diepgevroren vlees. Dat is heel erg fijn.

We zijn creatief in het verzamelen van voedsel!

We willen voor een gezin wekelijks een gevarieerd pakket samenstellen afgestemd op de grootte van het gezin. Wij hebben een lijstje met lang houdbare basisproducten die die voor onze klanten ideaal zijn om in huis te hebben.

Alle voedingsproducten zijn welkom, met uitzondering van alcoholische dranken en rookwaren. De producten moeten van goede kwaliteit zijn.

Voedsel verzamelen lukt beter met jouw hulp. Heb je een briljant idee voor hoe we meer voedsel kunnen verzamelen? Wil je zelf voedsel geven. Of dit samen doen met jouw bedrijf. Mail ons via info@voedselbankdelft.nl Bellen kan ook 06- 41 76 30 04.

Voor alle voedseldonaties gelden strikte voedselveiligheidsregels.

Dat houdt in dat producten in de originele, ongeopende verpakking moet zitten. Zelf gemaakte appelmoes is goed bedoeld, maar dat mogen we niet aannemen.

Nee, er zijn geen standaard tekorten. We streven ernaar wekelijks 30 gezonde producten uit te delen. Een voedselpakket verschilt per week.

Natuurlijk kunnen wij lang houdbare gezonde producten goed gebruiken. Zie ook het boodschappenlijstje op deze website.

Met voedsel dat we regionaal of landelijk krijgen worden de pakketten gereed gemaakt voor de ongeveer 335 huishoudens die elke week zo’n voedselpakket krijgen. Er zijn zes uitdeelpunten in Delft één in Nootdorp en één in Pijnacker.