Koningin Máxima bezoekt de Voedselbank Delft

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft 19 mei 2020 een werkbezoek gebracht aan ons distributiecentrum aan de Schieweg. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het distributiecentrum waar het voedsel werd klaargezet voor het maken van de voedselpakketten voor morgen.

Onze voorzitter Peter Vogelaar heeft tijdens de rondleiding door het distributiecentrum uitleg gegeven over de werkzaamheden op de werkvloer. Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met een aantal vrijwilligers.

In het vervolggesprek in de kantine van de voedselbank waren een vertegenwoordiging van ons bestuur en wethouder Schrederhof van de gemeente Delft aanwezig. Koningin Máxima liet zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de voedselbank. Er werd gesproken over de inzamelen en verwerven van voedsel, de verwachte toename van het aantal cliënten en het belang van vrijwilligers voor de voedselbank. We hebben ook gesproken over de gevolgen van de coronacrisis voor de middellange en lange termijn.

Koningin Máxima bleek zeer goed geïnformeerd over rol en positie van de voedselbank en sprak haar grote waardering uit voor het werk en de inzet van de vrijwilligers bij onze voedselbank in een tijd waarin deze inzet niet vanzelfsprekend is. Het bestuur kijkt met veel trots terug op een bijzonder geslaagd bezoek.

Wellicht ook interessant voor jou