Renato met vroegpensioen

Ik kondigde begin 2024 binnen de groep aan dat ik 1 maart 2024 met vroegpensioen zal gaan.  Ik deelde ook mede dat ik in stijl afscheid wilde nemen van het arbeidzame leven. Met ongeveer 80 personen waarmee ik de afgelopen bijna 47 jaren een goede persoonlijke band heb opgebouwd, wilde ik het arbeidzame leven uitzwaaien.

Toen ik meedeelde te gaan stoppen met werken werd ik door mijn voetbalmaten uiteraard op de hak genomen. Een van mijn voetbalmaten kwam met de opmerking dat ik ook eens aan de Voedselbank moest denken. Mijn motivatie werd aangewakkerd door de Bijzonder Projecten van de Voedselbank voor kinderen.

Bij mijn uitnodiging voor de afscheidsbijeenkomst heb ik nadrukkelijk kenbaar gemaakt geen cadeaus of dergelijke te willen ontvangen. Ik nodigde de mensen uit geheel vrijblijvend en bij voorkeur anoniem geld in een enveloppe te doen en deze te doneren aan de Voedselbank. Ik appelleerde daarbij met name aan de acties die voor kinderen worden gedaan.

Mijn schoondochter Sophie kwam met het idee een herkenbare inzamelbox te maken waarin de enveloppen gedeponeerd konden worden. De kinderen van groep 7 van de Mariaschool te Den Hoorn hebben een inzamelbox gemaakt. Deze mooie inzamelbox heb ik met het ingezamelde bedrag van € 1.800,– donderdag 27 juni jongstleden kunnen overhandigen aan Peter Vogelaar de voorzitter van de Voedselbank.

Ik heb met veel respect de grote inzet van de vrijwilligers mogen aanschouwen. Ik sluit niet uit dat hun inzet ervoor heeft gezorgd dat ik in de toekomst ook een steentje als vrijwilliger ga bijdragen. Ik weet in elk geval waar ik me kan melden!

Renato Bernardon

Wellicht ook interessant voor jou