PERSBERICHT Voedselbank Delft

Voedselbank verruimt toelatingsgrens en gaat menstruatiemiddelen uitdelen

De toelatingsgrenzen die gelden voor het verkrijgen van een voedselpakket in Delft, Pijnacker en Nootdorp worden in 2022 met zo’n 10% verruimd. Dit is nodig om de stijgende kosten te compenseren. De Voedselbank Delft verwacht dat daardoor meer mensen in aanmerking zullen komen voor een pakket. Op dit moment zijn 800 mensen klant.

Daarnaast worden, in 2022, vanaf de tweede week  van januari, dankzij een bijdrage uit het Armoedefonds, menstruatieproducten aan de klanten uitgedeeld. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 vrouwen soms geen geld heeft voor maandverband. Dit wordt aangeboden als onderdeel van het producten pakket dat klanten meekrijgen.

De 115 vrijwilligers van de Voedselbank Delft helpen mensen die het financieel niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien krijgen wij hulp van bedrijven, gemeenten en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden en voedselverspilling wordt tegengegaan. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan.

Wellicht ook interessant voor jou