Gratis tandheelkundige behandeling op de Tandartsdag 2022

Kwetsbare Delftenaren krijgen een gratis tandheelkundige behandeling op de Tandartsdag 2022

Er zijn veel kwetsbare Delftenaren met acute pijnklachten en/of gebitsproblemen die een tandartsbehandeling zelf niet kunnen betalen. Hierdoor worden hun mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven beperkt. Dit is een groot landelijk probleem. De mensenrechtenorganisatie Dokters van de Wereld heeft vastgesteld dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders niet genoeg geld hebben om de tandarts of mondhygiënist uit eigen zak te betalen.

Twee onzekere jaren aan coronapandemie heeft de situatie helaas verergerd, omdat in deze periode de groep Nederlanders die niet naar de tandarts is gegaan alleen maar groter is geworden. Tegelijkertijd zijn we wel doorgegaan met snoepen en vliegen de coronakilo’s eraan. Dat heeft de nodige gevolgen voor het gebit, stelt het KMNT, de beroepsorganisatie voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen.

Daar willen veel tandartsen in Nederland iets aan doen door het organiseren van de Tandartsdag. De organisatoren van de Tandartsdag pleiten op deze dag voor een structurele oplossing voor dit alsmaar groeiende maatschappelijk probleem. De tandarts vervult een essentiële rol voor de volksgezondheid en iedereen heeft daar recht op, ook Nederlanders met een kleine beurs.

Op zaterdag 26 maart organiseert de Delftse Tandartspraktijk in samenwerking met Voedselbank Delft de eerste Delftse Tandartsdag. Mensen met acute klachten en pijnproblemen aan hun gebit krijgen op deze dag éénmalig een gratis behandeling aangeboden. Tijdens deze behandeling zullen alle basisbehandelingen die ter plekke uitgevoerd kunnen worden, zoals controle, vullingen en het trekken van een tand of kies plaatsvinden. Om een zo groot mogelijke groep mensen te kunnen helpen zal er een selectie gemaakt worden van behandelingen die wij gezien onze capaciteit aankunnen.

De Delftse Tandartspraktijk is een nieuwe tandartspraktijk, sinds kort gevestigd aan de Ireneboulevard in Delft. Met dit initiatief willen wij enerzijds Delftenaren met een kleine beurs helpen van hun klachten af te komen en vragen wij anderzijds aandacht voor dit groeiende maatschappelijke probleem.

Voor meer informatie over de tandartsdag 2022 kunt u naar de website van

Delftse Tandartspraktijk    https://www.delftsetandartspraktijk.nl/

 

Wellicht ook interessant voor jou